2015. szeptember 17., csütörtök

TEA BOOK TAG

Szeretem a könyves tageket, ezt a teásat Theola oldalán láttam meg, és egyből megtetszett. Minthogy nagy hirtelenséggel betoppant az ősz, lassan (vagy inkább mindjárt) itt a szezonja a teázásnak. Az ilyen tipikusan őszi borongós, esős napokon nincs is jobb program, mint pokrócba csavarodva bekuckózni, és egy bögre forró tea mellett elkalandozni egy-egy jó könyv világában.

1. INSTANT TEA: a legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál.

Richard Paterson - Royal Mile at Midnight

Ez a könyv nem véletlenül került tavaly a kezembe. Még évekkel ezelőtt vettem Skóciában, egy játékmúzeumban, de sosem vettem elő, hogy ténylegesen el is olvassam. Egészen 2014. január 31-ig, amikoris egy könyvre voltam az évi Goodreads Reading Challenge teljesítésétől. Végül a szilveszteri buliban fejeztem be, így ez lett tavaly a 70 elolvasott könyvem.

2. ZÖLD TEA: egy könyv zöld borítóval.

John Green - Papírvárosok

Valamiért nagyon tetszik nekem ez a borító: ez a lime-os zöld szín, a kis térképtű, a fekete festékpöttyöcskék, valamint a kis rajzolt épületek. Picit talán túlzsúfolt, de az összkép számomra tökéletes, szerintem nagyon illik a könyvhöz.

3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL: egy könyv, ami átmelengeti a lelked.

Sarah Dessen - Tökéletes

Ez egy olyan könyv, amit bármikor el tudok olvasni, bármennyiszer. Többször vettem már elő unalmas nyári napokon, vagy borongós téli estéken, és sosem hagyott cserben.


4. ÖTÓRAI TEA: egy könyv, amit angolul (vagy egy másik idegen nyelven) olvastál.

Morgan Matson - Amy & Roger's Epic Detour

Egyik kedvenc olvasmányom tavalyról! Csodálom, hogy az írónőnek még nem jelent meg egyik regénye sem magyar fordításban.

5. GYÓGYTEA: egy könyv, amit kényszerből olvastál.

Virginia Woolf - Mrs Dalloway

Az angolszakosok kedvence. Nehezen érthető és felfogható, igazi szenvedés lehet olvasni, ha akár csak egy pillanatra is elkalandozol, már fogalmas sincs, hogy éppen kiről van szó és mi történik. Ennek ellenére mindenképpen szeretnék vele újra megpróbálkozni, ha lehet, akkor saját dolgom megkönnyítésére, magyar nyelven.

6. FEKETE TEA: egy olyan akciódús könyv, amin biztosan nem tudnál elaludni.

Samantha Shannon - Csontszüret

Minden részletét imádtam, sehol sem találtam unalmasnak, csak úgy faltam az oldalakat. Alig várom, hogy kezembe vehessem a sorozat második részét, a Mímes rendet!

7. JEGES TEA: egy hamisíthatatlan nyári olvasmány.

E. Lockhart - We Were Liars/A hazudósok

Nem éppen egy tipikus, könnyed strandregény, viszont nyáron játszódik, és kellően izgalmas, hogy feldobja az ellaposodott, fülledt nyári délutánokat. Na meg a nagy melegben igazi hidegzuhanyként érhet bennünket egy-két meglepetés. Na de csitt, ennek mindenki járjon maga utána!

8. KALINKA SZAMOVÁR: egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetővé.

Veronica Roth - A hűséges. Kommentár nélkül.


Képek forrása: tumblr.com

2 megjegyzés:

 1. Quick tip: Virginia Woolf zseniális, a Mrs. Dalloway viszont tényleg nehéz olvasmány. Ajánlom, hogy előtte próbálkozz az Orlandóval, én azzal kezdtem, egészen regényformája van, nem annyira vontatott. Nekem a kedvenc Woolfom, a Hullámok után (ami szintén nehézkes, de ha magyarul olvasod először, és nagyon sok időt szánsz rá, akkor nagy eséllyel megváltoztatja a világhoz való hozzáállásod). A Room of One's Own pedig szintén fontos feminista esszé, ez utóbbiból következik, hogy rövid. :D Azt is ajánlom. Érdemes megbarátkozni Woolffal.

  Florae

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mindenképpen célom megbarátkozni az írónővel... idővel. Köszönöm az ajánlást, mindenképpen az Orlandóval fogok próbálkozni először. És a Room of One's Own-t már olvastam, az egyetemen többször is volt róla szó. :)

   Törlés